探險家成就

• 攻略數目1288
  • 編輯推介攻略72
  • 會員推介攻略4
  • 我推介的攻略0
  • Kawai
  • 一星探險家
  • 經驗值:14622 (指南)
  •  
    96.20%
  • 人氣指數 658186
第86名
  • 覆診記 24/03/2011

作者:Kawai      發表日期:2011-02-25

昨天中午蛇左去見醫生大人,哈!我們的傾計簿很久也沒有寫了,只是寫了三版紙可能要寫的,覺得很重要的都早已經寫過了,現在寫的都是碎碎唸,是一些StatusUpdat...
  • 367/0留言

• 一步驟。零黑頭,係未真係wor...

作者:Kawai      發表日期:2011-02-23

一月初的時候,我同Blog友仔去左摘士多啤梨(舊文可按我)o個時買左盆士多啤梨返屋企,話咁快又有收成了~我已經食左啦~忍唔住口嘛~士多啤梨食就好味,但如果生o係...
  • 426/0留言

• 別讓雙手出賣你的秘密 @ Ne...

作者:Kawai      發表日期:2011-02-21

猶記得幾年前o係朋友邀請下,看了彭秀慧的獨脚戲"29+1"劇內有一場是講一班女生在飯局後去Toliet洗手後塗Handcream,大家塗完之後,發現是Johns...
  • 425/0留言

• 胡思亂想 vs 積極思考

作者:Kawai      發表日期:2011-02-19

下星期中,我將會返醫生大人度覆診在未見面之前,想說一下自己現在的情況話說在農曆新年前,我見了醫生大人,大家傾完決定試下減藥減的就是Apo-Seroqual,本來...
  • 379/0留言

• 終於解決失眠的問題了~

作者:Kawai      發表日期:2011-02-17

最近少了發文,原因不外乎是天氣凍想冬眠,(但偏偏我就是不吃藥睡不著的人,只是在攤屍)新年前認識了一個DIY品牌的老闆娘,試過小麥草同花水都唔錯(舊文可按我)亦因...
  • 474/0留言

• 我遇上了抑鬱症 (四) 我在獨...

作者:Kawai      發表日期:2011-02-14

今天是2月14日,先祝大家情人節快樂,有情人沒情人都好,都要快快樂樂哦!2003年春天,我遇上人生中的第一位精神科醫生至2009年夏天前我都沒有找輔導或者見CP...
  • 437/0留言

• BB有便便呀~每天簡易排毒方法

作者:Kawai      發表日期:2011-02-13

唔知大家最近有冇睇過一個廣告,講的就係兩位新任父母見到BB有便便開心到要o係FB四圍講誇張係誇張左Do既,但呢個的確係都市人的大問題我自己亦識到朋友仔可以一星期...
  • 487/0留言

• 面珠都要浸泡泡浴

作者:Kawai      發表日期:2011-02-10

隨著年齡的增長,膠原亦開始流失,細紋,鬆弛亦開始出現在面上雖然說它們是"智慧的證據",但身為愛美的女士,都希望可以延遲出現時間最近有機會試用二月才上架的H2O+...
  • 419/0留言

• 敏感肌都可以用的iS CLIN...

作者:Kawai      發表日期:2011-02-08

新年前的時候,Kawai出席了iSClinical的產品試用會(回顧可按我)拎了一個精緻o既寶箱回家慢慢試用~除了今次的美白美白瑩亮精華素外,仲有四件精美的小S...
  • 386/0留言

• 補濕,鎖水,剔透的水。漾澤韓方...

作者:Kawai      發表日期:2011-02-07

因為前排試用過MaskHouse出品的韓蔘活膚修護面膜(按我回顧)覺得佢價錢親民之餘,功效都唔錯最近知道佢地引入左三款全新的面膜及一款修護眼膜,每一種都有上等的...
  • 498/0留言

Kawai
一星探險家
簡介:

累積瀏覽 658022

全部攻略 1288

全部回應 84