探險家成就

• 攻略數目295
  • 編輯推介攻略0
  • 會員推介攻略0
  • 我推介的攻略0
  • Yan_PIG
  • 見習探險員
  • 經驗值:90 (指南)
  •  
    13.85%
  • 人氣指數 67654
第17776名
  • 大阪王將, 一定令人想起餃子~...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-29

幾年前,認識"大阪王將"係因為個餃子多人讚~!對呢間店印象唔差~^^都好幾年無食過呢到D餃子喇,味道跟以前一樣的,都係皮薄既"日式餃子",我覺得好食過上海鍋貼~...
  • 208/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 70.00
  • 食物質素普通JE~~~ 熟食還...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-28

ELEMENT唔係成日去,原本想去"千兩"架,不過太多人喇,起碼要等1個鐘以上呀....臨時轉地方,就黎到呢間"野姜"LU~都8:30lu,唔洗等位~整體黎講你...
  • 141/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 170.00
  • 天仁"珍珠奶茶&qu...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-25

香港第三間,"天仁"分店,宜家進駐左起荃灣廣場~ 之前起台灣飲過~起香港就第一次買黎試~! 以我所知, "珍珠奶茶"發源地係起台中既"春水堂",之前我去台中有去...
  • 106/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 18.00
  • "推介" ...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-25

好多地方食完想SHARE下~~~可惜今個星期忙左D,要追番D時間補番D食評先得~~  預早定左黎呢到食飯,慶祝朋友生日~ 打黎預約先知分兩段時間,一係BOOK6...
  • 147/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 135.00
  • 抵食LUNCH~~ 多款意粉,...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-15

今日1:00左右黎到,唔洗等位~黎到門口先知舖頭已經轉左手LU~ 舖頭名都轉埋,但都係食意粉,焗飯,西式野~所以照食試下咁~~~食食下就開始坐滿人~LUNCHS...
  • 193/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 35.00
  • 小籠包~~~ YUMMY YU...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-14

估唔到...霸王山莊,不知不覺由6間分店變為2間分店~~~真係生意難做.. 要留住客人事實好難,希望多D廚師有心去烹調食物去留住每一位客人~~^^花彫醉雞$78...
  • 117/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 95.00
  • 只係起荃灣區不錯的拉麵~~~ ...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-12

呢間"台風"拉麵店都開左好一排~~~初頭都唔諗住試,最後見到個朋友食完大讚~~~攪到我心思思黎左食番次~哎呀,食完真係有小小失望~!**************...
  • 171/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 80.00
  • 中價法國菜~~~ ^^ 服務真...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-11

夜晚食飯,如果有訂位服務,一定訂位先~~~咁就唔洗去到等位咁晒時間~1月尾食完,宜家先分享,的確遲左好多~***下次我會盡快同大家分享,哈哈***不過唔緊要啦~...
  • 213/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 280.00
  • LUNCH BUFFET , ...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-08

聽聞呢到好多人食,好快FULLBOOKING~ 哇~咁我地想食就預早2個月左右訂定位喇~ LUNCHBUFFET由11:45可以食到2:45,3個鐘,真係好足夠...
  • 96/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 400.00
  • 蟹餅真係好正呀~ 食完想再去食...

作者:Yan_PIG      發表日期:2013-08-03

預早訂左位,去到就入得去~店員比左個近窗口角落位比我~ 今次去MUNCH食飯,係朋友介紹,果然唔錯~好好味~!等我話比大家知我點左D咩先~點完餐后,店員就奉上麵...
  • 123/0留言

是次消費:每人平均約HK$ 430.00
Yan_PIG
見習探險員

累積瀏覽 67651

全部攻略 295

全部回應 0